La Réunification des deux Corées

Joël Pommerat

Premiär 17 januari 2013 | Odéon-Théâtre de l’Europe

La Réunification des deux Corées är den tredje produktionen i det europeiska projektet Cities on stage.

Filmiskt vackert om mänskliga relationer

Den första internationella uppsättningen inom EU-projektet Cities on Stage besökte Folkteatern i maj 2013. Vi gästades av den franske regissören och dramatikern Joël Pommerat och hans Compagnie Louis Brouillard.

La Réunification des deux Corées (Koreas återförening) består av ett tjugotal korta scener, olika till både form och karaktär, som skapar en vacker och fängslande mosaik. Namnet till trots handlar föreställningen inte alls om Koreas återförening utan snarare om svårigheten med tvåsamhet människor emellan. Med svärta och humor berättas det om parförhållanden, ödesdigra missförstånd, triangeldramer, självmord, moderskärlek, vänskap, otrohet, uppbrott …

Precis som tidigare uppsättningar är pjäsen skapad utifrån scenrummet, som i det här fallet kan liknas vid en dalgång mellan publiken, och i nära samarbete med skådespelarna.

Joël Pommerats tidigare verk har utmärkt sig genom sitt visuellt starka, nästan filmiska, och förtätade formspråk. Detta tillsammans med ett realistiskt och samtidsengagerat innehåll har gjort honom till en av de mest hyllade moderna regissörerna i Europa.

Produktion: Odeon Theater of Europe, Compagnie Louis Brouillard.
Samproduktion: National Theater Brussels, Folkteatern Göteborg, Teatro Stabile di Napoli, Théâtre français du Centre national des Arts du Canada/ Ottawa, Centre National de Création et de Diffusion Culturelles de Châteauvallon, la Filature Scène Nationale/Mulhouse, les Théâtres de la Ville de Luxembourg, le Parapluie (Centre des arts de Rue/Aurillac) i samarbete med Teatrul National Radu Stanca Sibiu.

Workshoppen för invånarna, Moving cities Paris, följde produktionen och på turnén.