Teatro Stabile di Napoli

Neapel – Italien

Teatro Mercadante grundades 1779 och har genom historien varit tätt sammankopplad med de mest framstående konstnärerna inom den italienska och europeiska teatern.

Sedan 2002 huserar Teatro Stabile Di Napoli på Teatro Mercadante. Teaterns aktiviteter rör sig mellan vitt skilda uttryck inom den samtida teatern och vill möta kraven hos en stor och blandad publik. Teatro Mercadante känner även ett ansvar för den unika tradition som gör teatern i Neapel till en av de främsta inom den västerländska dramatiken. Teatern har begåvats med skådespelare som kan fortsätta i den dramatiska traditionen men ändå förändra den till en medveten och försiktig modernism och blanda det traditionella med det moderna. Teatro Stabile Di Napoli möter också samtidens utmaningar genom kulturella aktiviteter i staden vilket visar deras strävan efter att bygga och upprätthålla en nära relation med sin stad.

Teatro Stabile di Napoli kommer att producera  Le Sorelle Macaluso, skriven och regisserad av Emma Dante. Workshoppen för invånarna, Moving cities Naples , kommer att följa produktionen och på turnén.
Denna italienska teater medproducerade och huserade Exils av Fabrice Murgia samt La Réunification des deux Corées av Joël Pommerat.
Teatern kommer att vara värd för en workshop med unga svenska skådespelare, under ledning av  Davide Iodice.