Bryssel - Belgien

Bryssel - Belgien

Théâtre National de la Communauté française i Bryssel grundades för 65 år sedan och är landets främsta franskspråkiga teater. I dag leds den av Jean-Louis Colinet. Teaterns styrka ligger i mängden produktioner (upp till tio per säsong), den höga kvaliteten på skådespelare och övriga medarbetare, dess renommé (över trehundra föreställningar som turnerar varje år), den vikt de lägger på unga konstnärernas arbete, de många olika internationella samarbetspartnerna samt den dialog teatern har med olika typer av publik. Teaterns program riktar sig till en utbredd och varierad publik och grundar sig framför allt på en innovativ och engagerad dramaturgi som är öppen för världens verkligheter och de stora frågorna av i dag.
Théâtre National i Bryssel stöds av kulturdepartementet i Vallonien i Bryssel.

Théâtre National Bruxelles producerade Exils, skriven och regisserad av Fabrice Murgia.
Workshoppen för invånarna, Moving cities Brussels, följde produktionen och på turnén.
Teatern var även exekutiv producent för Dire ce qu’on ne pense pas dans des langues qu’on ne parle pas av Antônio Araújo.
Denna belgiska teater medproducerade och huserade La Réunification des deux Corées av Joël Pommerat samt Fragmente, ett projekt av Lars Norén och Sofia Jupither. Den kommer att visa både Le Sorelle Macaluso, skriven och regisserad av Emma Dante, Solitaritate, skriven och regisserad av Gianina Cărbunariu samt föreställningen regisserad av Olivier Py.
Teatern kommer att vara värd för en workshop med unga rumänska skådespelare, under ledning av Armel Roussel.